ERP software

5 voordelen van een goed ERP systeem

Ontdek 5 voordelen van een goed ERP systeem

Nood aan digitale transformatie? Je zal wel gemerkt hebben dat bedrijfsvoering aan het veranderen is. Alles moet vlotter en sneller verlopen. Ook jouw bedrijf heeft nood aan een sterke toekomstgerichte aanpak. En daarbij zal automatisatie van je bedrijfsprocessen centraal staan.

Bedenk goed op welke manier je hier best mee aan de slag gaat. Al eens gedacht aan een ERP systeem? Vast wel! Want een ERP systeem (Enterprise Resource Planning) koppelt al je software en centraliseert je gegevens. Door de integratie van al je bedrijfsprocessen zullen losse onderdelen elkaar versterken.

Hierbij geven we je 5 voordelen van een goed ERP systeem

  • Eén gecentraliseerde oplossing: Bij ERP is alles te beheren vanuit één centraal systeem. De informatie is altijd en overal te raadplegen, voor iedereen beschikbaar en geschikt. Geen extra zoekwerk, geen dubbele data, altijd correcte en relevante informatie. Je productiviteit zal boosten.

  • Data die steeds up-to-date is: Altijd actuele gegevens voorhanden, en meteen bruikbaar voor elke afdeling. Daarenboven is je data echt betrouwbaar, want centraal ingevoerd en beheerd. Je foutenmarge zal drastisch verminderen.

  • Uniformiteit in werkwijze: Het is frustrerend wanneer taken door iedereen op een verschillende manier uitgevoerd worden. Uniform werken zorgt voor betere samenwerking en vlottere overdracht tussen afdelingen. Je mensen werkten nog nooit zo efficiënt.

  • Enorme tijdswinst: Door automatisatie van vaak terugkerende taken zullen medewerkers meer tijd krijgen om zich bezig te houden met hun kerntaken. Zo haal je het beste uit elke medewerker naar boven. Je mensen zullen meer werkvreugde ervaren.

  • Betrouwbare rapporten: Analyseren van je bedrijfsprocessen is van groot belang om je werking te kunnen blijven stroomlijnen. Omdat alle bedrijfsprocessen met elkaar verbonden zijn is het makkelijker om volledige, betrouwbare rapporten te trekken. Je zal correct onderbouwde beslissingen kunnen nemen.

Naast deze 5 voordelen zijn er nog tal van andere redenen waarom je voor een ERP systeem zou kiezen. Denk maar aan het feit dat je modulair kan opbouwen of de mogelijkheden aan implementatie, via interne server, of in de cloud.

Minstens even belangrijk als het ERP systeem zelf, is de partner waarmee je hiervoor in zee gaat. Kies voor een softwarepartner, niet voor een softwareleverancier. Want een goede softwarepartner doet veel meer dan gewoon je bedrijf voorzien van software.

Een goede softwarepartner gaat – samen met jou – vanuit een grondige analyse op zoek naar de geschikte oplossing op maat van je bedrijf. En dat is belangrijk, want de implementatie van een ERP systeem vraagt tijd, toewijding en een goede voorbereiding. Zo zal je bedrijf na implementatie klaar zijn voor de toekomst.

BIQS is je betrouwbare softwarepartner die sinds 2008 zorgt voor de automatisatie van jouw bedrijfsprocessen. Voor specifieke ERP systemen voor verhuursoftware en software voor servicebedrijven ben je bij ons aan het juiste adres.

Heb je nood aan een planningstool op maat? Of zoek je een webapplicatie of mobiele applicatie? BIQS zorgt voor een geschikte oplossing op maat van jouw bedrijf, en van je budget.

Meer weten over de voordelen van een ERP systeem voor jouw bedrijf?

Contacteer Johan voor een kennismakingsgesprek, telefonisch 0470 51 11 16 of via mail johan.caers@biqsit.be

Comments are closed.